Odot logo icon-orange gradient

Met meer dan 1.700 vestigingen over 164 landen is BDO vandaag één van de belangrijkste organisaties op vlak van Audit, Accountancy en Consultancy. De Belgische tak van BDO participeert via een kapitaalsverhoging in Odot, een doorwinterde energie-expert met sterke focus op gebruiksvriendelijke en innovatieve software.

"Samen met BDO willen we onze klanten helpen om de meest voordelige én duurzame energiestrategie voor de toekomst uit te werken. Want zoals bedrijven op hun accountant vertrouwen voor fiscaal advies, zo rekenen onze klanten op Odot voor een optimaal energiebeheer." - CEO Chris Elbers, Odot.

Energy Accounting met Odot.

Odot ontzorgt haar klanten en optimaliseert de aan- en verkoop van energie. PPA's, Energiedelen, P2P verkoop en piekvermogen-beheer worden geïntegreerd in een totaalaanpak op maat van de onderneming. Data-gedreven inzichten in combinatie met diepgaande kennis van de energiemarkt zorgen ervoor dat bedrijven slimme en duurzame oplossingen bekomen. Via de my.Odot applicatie krijgen klanten unieke en gedetailleerde inzichten in hun energiesituatie en wordt een future-proof energieplan uitgestippeld.

Odot & BDO slaan de handen in elkaar.
Odot-011

Revolutionair digitaal in energie.

Samen met BDO wil Odot de link tussen optimaal energiebeheer, gedetailleerde analyses, proactief advies én hypermoderne IT-tools verder uitbreiden en inzetten bij hun bedrijfsklanten.

“Via de koppeling met onze AI-tool AI-GUST, die we samen met sectorgenoten lanceerden, kunnen we te hoge energiefacturen detecteren en via Odot optimaliseren. Zo kunnen we bedrijven helpen om kosten te drukken én om gericht te verduurzamen”, legt CEO Peter Van Laer uit.

Duurzame strategie voor bedrijven.

Odot weet perfect hoe energiecontracten zijn opgebouwd, waar de verdoken marges en risico’s zitten, welke administratieve kosten worden aangerekend, hoe de koppeling met de groothandelsprijzen werkt en wat de mogelijkheden zijn om het proces te optimaliseren. Ook wanneer een bedrijf de omzet van windturbines en PPA's wilt maximaliseren, is kennis en expertise cruciaal. Daarom biedt Odot een integrale service waarbij ze de meest geschikte partner selecteren en scherpste prijsformules onderhandelen.

De verbruiksmodule van Odot biedt klanten inzicht in hun energiestromen en maakt vermogenspieken beheersbaar. Als bedrijft krijgt u unieke inzichten en zal u exact weten op elk tijdstip hoeveel elke kWh kost of opbrengt. Door de energievolumes van Odot-klanten te combineren en op de juiste momenten te delen, genieten ondernemingen van een optimale energiemix.

"Dankzij de expertise van Odot, kunnen we klanten nog beter adviseren met de integratie van laadpaal-infrastructuur, zonnepanelen of windmolenparken.” - CEO Peter Van Laer, BDO

Kortom, Odot & BDO creëren een ideaal en duurzaam energielandschap voor bedrijven aan een zo laag mogelijke kost.

Untitled design (5)

Neem contact op met een expert.

Vul ons contactformulier in of bereik ons rechtstreeks via telefoon en e-mail.

M info@odot.be
T +32 3 304 80 70